17 augusti 2014
15:30

Tvååker/Galtabäck

Referat: Varbergs GIF - Tvååker/Galtabäck

Sällan går man från en match som man förlorat och är nöjd, i alla fall med detta lag som genom åren tagit för vana att vinna de flesta matcher man spelar. Ikväll var det dock en sådan match, förlust men med en massa saker att vara nöjd med.

Tvååker/Galtabäck stod för motståndet och vi hade en knapp förlust att revanschera. Det märktes att T/G liksom vi vuxit under året, både som lag och på längden! Hu, vad vissa var långa!

Första halvleken idag är nog en av de bästa vi någonsin spelat. Diciplinerat i försvaret, fiffigt på mitten och med entusiasm i anfallet. Alla gav verkligen 100% i närkamper, förlupna bollar etc.

I mitten av halvleken skulle detta ge utdelning när vi efter ett fint uppspel med flera passningar fick en hörna från vänster. Den slog vi fint in i "boxen" och kunde få in bollen bakom T/G's målvakt. Under resten av halvleken fortsatte vi föra spelet med samma intensitet och var på vippen att få en straff också när vår topp klart och tydligt avstyrdes med handkraft av en T/G back. 2 - 0 i det läget hade kanske ändrat förutsättningarna för resten av matchen, men domaren såg nog inte denna händelse. Domaren gjorde annars en mycket bra match och höll en lagom och rättvis nivå.

Med 1 - 0 i halvtid inledde vi andra med ett offensivt spel. Det märktes att T/G hade gjort lite ändringar, de backade hem och bildade en kompakt box när vi hade boll. En bit in i andra halvlek kunde T/G kontra och komma loss på högerkanten och avslutade med ett otagbart skott i Isaks bortre del av målet.

Tyvärr för oss hade T/G nu lite flyt och fick in både 1 - 2 och 1 - 3 på lite chansbollar och stolpe in. Vi fick jobba hårt och orkade inte riktigt med omställningarna och tappade lite markeringar. T/G kunde utnyttja detta och fick ytterligare 3 mål. Dock lyfte vi spelet sista 10 minutrarna och hade några chanser som mycket väl kunde blivit mål.

Nöjd #1

Sammantaget gör vi en fin insats och hade vi orkat hålla samma spel som i första halvlek hade vi åkt hem med 3 p. Genom hela laget fanns en tanke med spelet och vi hjälpte varandra. Visar att vi lärde oss en hel del från förra matchen.

Nöjd #2

Vi gav 100% så länge vi orkade i regnet! Vi visade kämpaglöd och vilja att göra vårt bästa!

Nöjd #3

Vi agerade som ett lag idag, ingen gnällde på vare sig motståndade, domare eller lagkompisar trots resultatet.

Vi får trots allt komma ihåg anledningen till att vi spelar i denna serie; vi valde i år att få tuffare motstånd genom att spela med äldre lag. Vi var bästa tvåa på våren, avancerad från Klass 3 till Klass 1 och spelar nu mot de allra bästa P12 7-mannalagen i Halland och gör en fin prestation i denna match!

Därför ska alla känna sig nöjda med sin insats!

Tack till våra supportrar som trotsade vädrets makter ikväll!